Mener vanlige folk burde investere mer

Danske Bank-sjef Trond Mellingsæter skal spise seg gjennom Trondheim, er blitt frastjålet to elsykler det siste året og mener Ola og Kari burde investere mer.

Engasjement og varme: – Jeg var så heldig å bli kjent med Ingrid Aune, Malvik-ordføreren som dessverre gikk bort i fjor, og hun syns jeg var drivende dyktig, sier Trond Mellingsæter, norgessjef i Danske Bank. Foto: Danske Bank
Nyheter

De fleste må feriere i Norge i år. Hvor går turen?

I år satser jeg faktisk på at store deler av ferien blir en såkalt «staycation», der jeg ferierer i Norges fremste matregion, Trøndelag. Planen er å spise meg gjennom ulike restauranter på ettermiddag/kveld for så å jogge meg klar for flere godbiter på formiddagene.

Nicolai Tangen er den nye sjefen for Oljefondet. Var ansettelsen riktig, og hvor lenge tror du han blir sittende?

Her kan det virke som mannen selv er bedre enn ansettelsesprosessen. Leverer han solid avkastning på en forsvarlig måte, håper jeg han blir sittende lenge og vel.

Hvem er din yndlingspolitiker? Hvorfor?

Jeg har sansen for unge og friske pust, nye krefter som evner å kommunisere politikk med engasjement og varme. Jeg var så heldig å bli litt kjent med Ingrid Aune, Malvik-ordføreren som dessverre gikk bort i fjor, og hun syns jeg var drivende dyktig.

Porsche Taycan til rundt én million kroner selger svært godt. Hvilke elbiler har du, og synes du elbilfordelene skal opprettholdes?

På den elektriske fronten er jeg for tiden litt frustrert over at jeg er blitt frastjålet to elsykler det siste halve året! Jeg synes derimot at de grønne incentivene kan bestå.

Raymond Johansen og Ap vil stoppe den nye E18 vestover fra Oslo til Asker. Fornuftig eller misforstått miljøgevinst?

Prosessen her har tatt lang tid, og man har brukt såpass mye penger på planlegging og tilrettelegging, at det kanskje er på tide å få noe mer konkret på plass – som en spade i jorden?

Hvordan har du personlig, ditt selskap eller din arbeidsgiver tapt eller vunnet på coronakrisen?

De siste månedene har vært en prøvelse. Samtidig er jeg dypt imponert over hvordan vi som bank snudde oss rundt på en 5-øring, rigget om til hjemmekontor for 95 prosent av våre ansatte og likevel har vært en åpen bank som har ytt solid kundehjelp. I så måte har vi vunnet mang en ny lærdom.

Høyre vil beskatte boliger med en verdi over 15 millioner kroner hardere, for at eierne skal bruke mer penger på investeringer. Er det smart?

Hardere beskatning er nødvendigvis ikke noe vi automatisk stiller oss bak, selv om formålet her er noe vi heier på. Jeg syns Ola og Kari også kan flytte mer midler fra vanlige bankkonti over til investeringer.

DDE-vokalist Bjarne Brøndbo inviterte til DDE-demonstrasjon fordi han ikke fikk spille konsert. Hva synes du om de norske coronatiltakene?

En ekstraordinær situasjon krever ekstraordinære tiltak, og det er ikke alltid man treffer på millimeteren når man må handle lynraskt. For å bruke Brøndbo-sjargong: de som har hatt kontroll på vinsjan på AS Norge-kaia har i det store og hele utført de tunge løftene på en super måte.

Tror du noen slår Donald Trump i høstens presidentvalg i USA – hvordan skal noen i så fall klare å vinne?

Ved starten av året hadde svaret vært «nei». Med utviklingen i det siste, der Trump har snublet i et knippe hekker, kan det iallfall nå bli skikkelig spennende.

Hva er din favorittvin som du serverer i sommer?

Uten tvil Chateau Musar 1996!

Nyheter