Lotteritilsynet klar med 30 corona-millioner til frivilligheten

Lotteri- og stiftelsestilsynet betaler ut 30 millioner kroner til frivillige organisasjoner som har søkt coronahjelp. Ytterligere en krisepakke er varslet.

GLAD GIVER: Gunn Merete Paulsen, direktør for Lotteri- og stiftelsestilsynet. Foto: Lotteritilsynet
Nyheter

Til den første krisepakken kom det inn 440 søknader, og 379 av disse er nå innvilget. Totalt vil det bli utbetalt nær 30 millioner kroner i denne pakken, som går til 1.144 arrangementer eller annen aktivitet.

Søknadene som ikke er innvilget i første omgang, vil bli vurdert til neste runde med utbetalinger. Søknadsfristen for krisepakke nummer to er 15. september. Denne pakken går til frivillige organisasjoner som har betydelig inntektsbortfall på grunn av coronarestriksjonene.

– Vi legger opp til puljevis utbetaling etter hvert som søknadene kommer inn, slik at organisasjonene som søker, skal få pengene så fort som mulig, sier prosjektleder Gunn Merete Paulsen i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

(©NTB)