Cruiseskip i Lofoten isolerer passasjerene etter coronasmitte

Passasjerene i cruiseskipet SeaDream 1, som nå befinner seg i Lofoten, isoleres på lugarene etter at en passasjer på forrige seilas har fått påvist corona.

CORONA: Cruiseskipet SeaDream 1, fra SeaDream Yacht Club, eid av Atle Brynestad, isolerer passasjerer etter coronasmitte.  Foto: Halvard Alvik
Nyheter

Det melder Aftenposten. I et brev til passasjerene som avisen har fått tilgang til, opplyser rederiet at en person har fått påvist smitte etter å ha reist fra Tromsø til Danmark 2. august.

Dermed settes alle passasjerer på den nåværende seilasen i isolasjon på sine lugarer. Skipet befinner seg ved Reine i Lofoten.

Folkehelseinstituttet (FHI) bekrefter overfor Aftenposten at de kjenner til smittetilfellet, og bistår rederiet med håndteringen.

– Vi er ikke kjent med at noen andre gjester eller mannskap er smittet eller har noen symptomer på smitte, men vi tar selvsagt omgående alle forholdsregler, heter det i brevet til passasjerene om bord.

Rederiet, SeaDream Yacht Club, har vært i kontakt med FHI og Helsedirektoratet i forbindelse med utbruddet. Norske Atle Brynestad er grunnlegger og eier av selskapet, som spesialiserer seg på eksklusive turer langs norgeskysten.

Corona
corona-virus
Nyheter