Betalingsinformasjon på avveie etter dataangrep

Betalingsinformasjon fra noen av Intersports kunder har kommet på avveie etter at en tidligere utgave av kjedens nettbutikk har vært utsatt for et dataangrep.

IT-TRØBBEL: Intersports tidligere nettbutikk er rammet av et dataangrep. Illustrasjonsfoto. Foto: NTB Scanpix
Nyheter

Intersport opplyser at angrepet er knyttet til utsjekking fra nettbutikken Intersport.no, trolig i deler av perioden 17. april til 18. juni i år.

Kunder som har handlet i nettbutikken i perioden, bes kontrollere kontoutskrifter og umiddelbart kontakte sin bank om de oppdager noe mistenkelig.

Administrerende direktør Lars Kristian Lindberg i Intersport Norge sier at butikken tar dette svært alvorlig, og at de beklager ulempene dette kan ha påført kundene.

– Da vi fikk mistanke om et mulig dataangrep i sommer, iverksatte vi umiddelbart en granskning. Av hensyn til åpenhet og våre kunder velger vi å varsle så tidlig som mulig, selv om vi ikke kjenner alle detaljene ennå, sier han i en pressemelding.

Kunder som har handlet på nett i den aktuelle perioden, blir kontaktet direkte. Informasjon om betalingskortene til kunder som ikke handlet i perioden, er ikke berørt.

18. juni tok sportsutstyrskjeden i bruk en ny netthandelsløsning.

hacker
intersport
Nyheter