EU-president etter møte med Kina: – Vi er klare for å samarbeide der vi kan

EU-president Charles Michel sier EU er klare for å samarbeide med Kina der det er mulig etter mandagens videomøte med Kinas president Xi Jinping.

Publisert 14. sep. 2020 kl. 17.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 93 ord
SAMARBEIDSVILLIG: EU-president Charles Michel hadde mandag et videomøte med Kinas president Xi Jinping, EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen og Tysklands statsminister Angela Merkel. Foto: Bloomberg

– På noen områder er vi på rett spor, mens på andre er det stadig en jobb å gjøre. Det er forskjeller mellom oss. Vi er klare for å samarbeide der vi kan, sier EU-president Charles Michel etter møtet mandag.

Han presiserer at EU ønsker et forhold til Kina som er basert på både gjensidighet og rettferdighet. Ifølge Michel har EU oppfordret Kina om å respektere menneskerettighetene, særlig med tanke på situasjonen i Hongkong.

Hovedtemaene for møtet var klimaendringer, økonomi og handel. Også EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen og Tysklands statsminister Angela Merkel deltok.

(©NTB)