<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Partene i busskonflikten møtes etter ekstraordinært tiltak fra Riksmekleren

Samtlige av partene i busskonflikten har onsdag ettermiddag møtt hos Riksmekleren etter det han selv beskriver som et uvanlig trekk.

    Publisert 30. sep. 2020 kl. 13.35
    Oppdatert 30. sep. 2020 klokken 13.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 183 ord
    MØTES HOS RIKSMEGLEREN: Fellesforbundets leder Jørn Eggum (i midten) og Stein Guldbrandsen (Fagforbundet) (t.v.) ankommer riksmeklerens lokaler. Foto: NTB

    Møtet som startet klokka 12, er riksmekler Mats Wilhelm Rulands eget initiativ for å få en slutt på streiken, som nå er inne i sin tiende dag. Streiken er den mest omfattende han har opplevd så lenge han har vært en del av Riksmeklerens meklerkorps, forteller han til FriFagbevegelse.

    – Dette er et ekstraordinært tiltak, og det er opp til partene i busskonflikten å komme, sier han.

    Tirsdag ettermiddag bekreftet Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Fagforbundet og Norsk Jernbaneforbund på arbeidstakersiden og NHO Transport og Spekter på arbeidsgiversiden at de vil møte hos Riksmekleren.

    I forkant av møtet har flere av partene på arbeidstakersiden sagt at de forventer at arbeidsgiversiden har noe å tilby dem.

    Det har nå gått ti dager siden det 20. september ble brudd i bussmeklingen. Bussjåfører i Viken og Oslo gikk ut i streik, og store deler av kollektivtrafikken på Østlandet ble rammet.

    I helgen ble streiken trappet opp, og ytterligere 4.500 bussjåfører sluttet seg til de 3.800 sjåførene som allerede hadde lagt ned arbeidet.

    Striden i busskonflikten handler blant annet om at arbeidstakerorganisasjonene mener at lønnsavstanden fra bussjåfører til industriarbeidere er blitt stadig større de siste årene.