<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Anslår at over 760 millioner har hatt corona

Verdens helseorganisasjon (WHO) anslår at 10 prosent av verdens befolkning kan ha vært smittet av coronaviruset. Dette tilsvarer over 760 millioner mennesker.

    Publisert 5. okt. 2020 kl. 14.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 120 ord
    MØRKETALL: Verdens helseorganisasjon (WHO) anslår at 10 prosent av verdens befolkning kan ha vært smittet av coronaviruset.  Foto: AFP

    WHOs krisesjef Michael Ryan sa under organisasjonens styremøte mandag at dette er «de beste anslagene». Tallene varierer mye fra by til bygd og mellom ulike befolkningsgrupper.

    – Den store majoriteten i verden er fortsatt i risikosonen, sa Ryan.

    Dersom anslaget stemmer, er det reelle smittetallet over 20 ganger så høyt som antallet som har blitt testet og fått påvist smitte.

    WHO har hittil registrert nesten 35 millioner påviste smittetilfeller og over 1 million coronarelaterte dødsfall i pandemien.

    Store forskjeller i testkapasitet og håndtering av virusutbrudd gjør at man lenge har regnet med store mørketall. I mange land er det ikke kapasitet til å teste alle som har symptomer på sykdom.

    En del av de smittede har dessuten bare lette symptomer – eller ingen symptomer overhodet.