Spania erklærer unntakstilstand i Madrid

Spanias regjering erklærer unntakstilstand i Madrid slik at coronarestriksjoner som ble stoppet av en domstol, likevel kan holdes i gang.

UNNTAKTSTILSTAND: Personer i Madrid får tildelt mat tidligere i oktober. Foto: NTB
Nyheter

Den spanske regjeringen kunngjorde unntakstilstanden fredag etter et møte der situasjonen i hovedstaden var på agendaen.

Madrid har hatt en urovekkende smittekurve den siste tiden. De siste to ukene har regionen hatt en smitterate på 563 personer per 100.000 innbygger, noe som er mer enn dobbelt så mye som landsgjennomsnittet.

Regjeringen har bedt politiet i Madrid om å dele ut bøter til personer som forlater bydelen sin uten gyldig grunn. Myndighetene i Madrid ønsker ikke restriksjoner som rammer folks bevegelsesfrihet, og torsdag satte en regional domstol ned foten for restriksjoner innført av regjeringen.

(©NTB)