KjøpLogg inn

Ukraina forlenger unntakstilstanden

Ukraina forlenger den militære unntakstilstanden, inkludert allmenn mobilisering, i 90 dager. Krigslovene ble innført som følge av Russlands invasjon.

Publisert 22. mai 2022 kl. 16.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 84 ord

President Volodymyr Zelenskyj innførte de drastiske tiltakene bare timer etter at russerne invaderte landet fra nord, sør og øst 24. februar.

Unntakstilstanden gir militæret utvidede fullmakter og begrenser borgernes frihet, for eksempel retten til å demonstrere. Stridsdyktige menn i alderen 18 til 60 år forbys å forlate landet og oppfordres til å slutte seg til kampen mot invasjonsmakten.

Den ukrainske nasjonalforsamlingen stemte søndag for Zelenskyjs forslag om å utvide unntakstilstanden i ytterligere tre måneder, til 23. august. Dagen etter feirer Ukraina vanligvis sin uavhengighet fra Sovjetunionen.

NTB