<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus: Her kan du doble pengene dine

DNB Markets kutter kursmålet på Vow, men spår fremdeles markant kursoppgang.

    Publisert 23. mars 2020 kl. 09.59
    Oppdatert 23. mars 2020 klokken 13.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 180 ord
    KJØP: DNB Markets venter kursoppgang for Vow-sjef Henrik Badin (til høyre). Foto: Iván Kverme

    Analytikerne i DNB Markets velger, basert på sitt base case scenario, å ta ned kursmålet på Vow-aksjen fra 36 til 30 kroner, samtidig som kjøpsanbefalingen opprettholdes.

    Volatil aksje

    Fredag i forrige uke var Vow-aksjen en av børsvinnerne med en kursoppgang på 11,4 prosent til 13,65 kroner, men den har likevel falt 55 prosent i løpet av den siste måneden.

    «Det betyr at aksjen er betydelig mer ned enn både markedet generelt og sammenlignbare selskap gjennom samme periode», skriver DNB Markets i mandagens rapport.

    Kutter estimatene

    Utsatt levering på ordreboken, samt bortfall av kortsiktige ordre og reduserte serviceinntekter som følge av bråstoppen i cruiseindustrien, gjør at meglerhuset har tatt EBITDA-estimatene for 2020 ned med 56 prosent.

    «For landbasert virksomhet venter vi at aktivitetsreduksjonen vil bli mer kortvarig, mens vi innen cruise venter at industrien mer langsomt vil komme tilbake på historisk veksttakt», skriver DNB Markets.

    Mandag morgen omsettes aksjen for 13,57 kroner, opp 0,7 prosent.