Sparebank 1 Markets oppgraderer oljesektoren – ser oppside på 157 prosent

Sparebank 1 markets oppgraderer Aker BP og Panoro Energy, men kun én er blant toppvalgene

SER BETYDELIG OPPSIDE: Sparebank 1 markets oppgarderer oljelete- og produksjonssektoren Foto: Gard Setsaas

Sparebank 1 Markets oppgraderer ifølge TDN Direkt oljesektoren med lete- og produksjonsselskaper og peker på en mer attraktiv risiko-/avkastningsprofil.

«Vi tror ikke vi er i posisjon til å spå bunnen til markedet og aksjekursene til lete- og produksjonsselskaper, men vi tror langsiktige verdsettelsestrender tilsier et attraktivt inngangspunkt for flere av selskapene», skriver Sparebank 1 Markets ifølge TDN Direkt.

Aker BP

Meglerhuset oppgraderer Aker BP til kjøp fra tidligere nøytral. Samtidig nedjusteres kursmålet til 195 kroner, fra henholdsvis 225 kroner. Aker BP-aksjen faller torsdag 4 prosent til 117,1 kroner. 

Det vil si at Sparebank 1 markets ser en oppside på 66,5 prosent i Aker BP, og selskapet er en av toppvalgene til meglerhuset sammen med Lundin og Africa Oil.

Panoro Energy

Panoro Energy blir også oppgradert til kjøp, samtidig som kursmålet blir nedjustert til 15 kroner, fra tidligere 17 kroner.

Aksjen faller torsdag 4 prosent til 5,83 kroner. Det vil si at aksjen må stige 157,3 prosent for å treffe kursmålet til meglerhuset.

Oljeprisen

SpareBank 1 markets nedjusterer ifølge TDN Direkt utsiktene på oljeprisen fra 2020 til 2020 til henholdsvis 41, 55 og 60 dollar pr. fat. Bakgrunnen for nedjusteringen at de ser nedside i estimatene dersom Saudi-Arabia og Russland opprettholder priskrigen, i tillegg til lavere etterspørsel etter coronaviruset.