<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjestrateg advarer: Det er ikke rom for skuffelser

Hittil i år har Oslo Børs falt 20 prosent.

Publisert 24. apr. 2020 kl. 14.26
Oppdatert 24. apr. 2020 klokken 16.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 184 ord
ADVARER: Strateg Paul Harper i DNB Markets sier det er en viss risiko for nedskrivninger. Foto: Stig B. Fiksdal

Fredag ettermiddag står hovedindeksen på Oslo Børs i 744,60 poeng, ned 0,7 prosent. I et intervju med TDN Direkt minner aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets om at børsen har falt 20 prosent hittil i år, mens konsensus for resultat pr. aksje er ned 45 prosent.

– Markedet fokuserer mest på 2021-inntjeningen, men når børsen har falt mindre enn 2021-estimatene også, så er det ikke priset inn noe rom for skuffelser, sier Harper.

Pris/bok på 1,43

Strategen forteller at pris/bok på Oslo Børs nå ligger på 1,43, og Harper mener det er en viss risiko for nedskrivninger i tiden fremover.

Han tror mange selskaper venter en stund før de gjør noe, ettersom det er vanskelig å vite hvor langvarig effekt covid-19 får.

– Lave renter kan gi støtte til prisingen av de selskapene med mer stabil inntjening, mens de mer sykliske selskapene som har volatil inntjening gir mindre mening å sammenligne med alternativ avkastning i renter og obligasjoner, sier Harper til TDN Direkt.