<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nedturen kan bli dypere og mer langvarig

Seniorøkonom Kyrre Aamdal mener onsdagens tale fra USAs sentralbanksjef bidro til nervøsitet i aksjemarkedet.

    Publisert 14. mai 2020 kl. 09.24
    Oppdatert 14. mai 2020 klokken 09.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 171 ord
    ONSDAG TALTE USAS SENTRALBANKSJEF: Ifølge Kyrre Aamdal i DNB Markets bidro advarslene om en svakere økonomisk utviklingen til at aksjekursene falt. Foto: Iván Kverme

    «Den amerikanske sentralbanksjefen Jerome H. Powell advarte i sin tale i går om risikoen for at tilbakeslaget kan bli dypere og mer langvarig uten ytterligere finanspolitiske tiltak», skriver seniorøkonom Kyrre Aamdal i torsdagens rapport fra DNB Markets.

    Ifølge Aamdal har det vært spenning knyttet til om Fed vil gå inn på veien med negative renter. Så langt har andre Fed-representanter plassert dette tiltaket langt ned på listen over virkemidler.

    Likevel priser markedene inn en betydelig sannsynlighet for negative renter.

    «Powell kommenterte dette med å si at negative renter ikke var vurdert og mange merket seg at han ikke sterkere avviste å sette renten videre ned», slår seniorøkonomen fast.

    Dermed falt terminrentene ytterligere, og advarslene om en svakere økonomisk utviklingen var ifølge Aamdal medvirkende til at aksjekursene falt, ikke bare i USA, men også i Europa og Asia.

    Onsdag falt Dow Jones 2,2 prosent, S&P 500 endte ned 1,8 prosent mens Nasdaq falt 1,6 prosent.