Harper snakker varmt om aksje: – Den negative trenden har snudd

DNB Markets aksjestrateg Paul Harper liker opprydningen i XXL.

Publisert 6. juni 2020 kl. 09.19
Oppdatert 6. juni 2020 klokken 09.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 338 ord
AKSJESTRATEG: Paul Harper i DNB Markets. Foto: Iván Kverme

DNB Markets tok XXL-aksjen inn i ukesporteføljen denne uken. Sportskjeden har gjort store endringer den siste tiden. Blant annet har Pål Wibe tatt over som konsernsjef.

– XXL har vært svak i flere år, men nå har man ryddet opp i balansen, fått refinansiering på plass, ny ledelse og fått orden på lageret. Jeg tror de får en litt fresh start, og at de gradvis kan bygge seg opp, sier aksjestrateg Paul Harper i DNBs podkast «Utbytte».

Midt under den verste coronastormen i mars var XXL-aksjen i knestående og ble handlet for 3,40 kroner.

Etter refinansiering og emisjon på 400 millioner kroner i starten av april, har kursen bare gått én vei – og det er oppover. Fredag endte aksjen i 16,41 kroner. Den har steget over 70 prosent den seneste måneden. 

– Jeg liker å se at det tekniske begynner å stemme med det fundamentale. Den negative trenden har snudd. Vi tror Q2-tallene blir bedre enn ventet, sier Harper.

Han roser den nye sjefen Wibe, som kommer fra Europris.

 – Den nye sjefen er noe vi liker godt. Det er en av faktorene som er grunnen til at vi er blitt mer positive til XXL. Europris er et case som har fungert veldig bra i porteføljen vår. Pål har gjort en veldig bra jobb i Europris, og det var litt vanskelig der i starten, så han har erfaring med å jobbe litt i motvind også, sier Harper.

XXL har i lang tid slitt med høyt varelager. I første kvartal ble lageret redusert med over 300 millioner kroner til 2,5 milliarder kroner. Selskapet tapte 268 millioner kroner i første kvartal på grunn av coronasituasjonen og en dårlig vinter.

Harper mener XXL har gjort noen taktiske blemmer de siste årene som har skapt problemer.

Dette var ukesporteføljen til DNB Markets denne uken:

  • Orkla (Inne siden 20. april)
  • Equinor (Inne siden 9. mars)
  • Europris (Inne siden 2. januar)
  • Bakkafrost (Inne siden 16. mars)
  • Gjensidige (Inne siden 9. mars)
  • Telenor (Inne siden 2. januar)
  • Yara (Inne siden 2. januar)
  • XXL (Inne 2. juni)