<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus med sterk Asia-anbefaling: – Unike muligheter med lav oljeeksponering

Analytikerne trekker frem lav oljeeksponering som et viktig punkt i anbefalingen.

    Publisert 10. juni 2020 kl. 11.40
    Oppdatert 10. juni 2020 klokken 11.54
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 370 ord
    TRYGGEST: Analytikere både fra USA og Asia er klare i sin tale: De asiatiske markedene er tryggest å investere i. Foto: Wikimedia Commons

    De fleste børsene verden over har hentet seg inn igjen etter det store fallet i begynnelsen av mars, men både UBS og HSBC er klar i sin dom: Asia er tryggest og har det største potensialet. 

    Wall Street har kommet seg opp til verdier pre-coronakrisen, men dollaren forblir svak og flere eksperter antyder at det kan være lurt å investere i de asiatiske markedene for å bygge formuen.

    – Asia er den eneste regionen der det ventes positiv utvikling i aksjene i år, sier Adrian Zuercher, direktør for investeringer i UBS Global Wealth Management, til CNBC.

    Lav oljeeksponering

    Asiatiske investorer har også høyest tiltro til markedet sitt. En undersøkelse viser at 51 prosent av investorene er optimistiske til fremtiden, mens tilsvarende tall for Europa var 46 prosent og i USA var det bare 35 prosent som ser lyst på fremtiden.

    Freddy Lim, sjefanalytiker i Singapor-baserte Stashaway, anbefaler å investere i Straits Times-indeksen i Singapore. 

    – Indeksen har stabile selskaper som har lang fartstid og erfaring med å navigere seg gjennom epidemier, sier Lim.

    Chartet viser Singapore-indeksen Straits Times fra før coronakrisen slo inn, og til dags dato. Foto: Skjermdump/Infront

    Ian Yim, direktør for investeringer i HSBC Singapore, har også mer tro på det asiatiske markedet enn resten av verden.

    – I tillegg til å være attraktivt verdsatt har aksjene lavere eksponering i råvarer og olje, og har vist at de er mer motstandsdyktige mot coronakrisen, sier Yim.

    Netthandel og Internett-relaterte selskaper trekkes frem som gode investeringer. 

    Lang tid i markedet er bedre enn å forsøke å finne det perfekte tidspunkt å investere på
    Samuel Rhee

    Langsiktige investeringer

    Det er viktig å komme opp med en strategi når du skal investere. Lim anbefaler å sette av en månedlig sum man kan bruke til å investere og så sakte, men sikkert bygge seg opp en systematisk investeringstaktikk.

    Du kan også engasjere digitale fondsforvaltere som kan bestyre pengene dine. Da slipper du å følge med på markedet i like stor grad, og det gjør det enklere å sitte long.

    – Lang tid i markedet er bedre enn å forsøke å finne det perfekte tidspunkt å investere på, sier Samuel Rhee, adm. direktør i meglerhuset Endowus i Singapore.