<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs-topp: – Oljeprisen vil falle 20 prosent. Kjøp tech-aksjer!

Goldman Sachs-analytiker deler sine beste aksjer.

Publisert 17. juni 2020 kl. 16.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord
BULL PÅ TECH: Goldman Sachs anbefaler techaksjer. Foto: Brendan McDermid

David Kostin, Goldman Sachs øverste aksjestrateg, tror at teknologisektoren vil fortsette å utkonkurrere i tiden fremover. Han beskriver sektoren som «den desiderte markedslederen» siden nyttår.

I sterk kontrakt til dette understreker Kostin at energiaksjene er den største etternøleren hittil i år. Han nevner også at Goldman Sachs vil unngå sektoren i tiden fremover.

– Mange av våre diskusjoner med klienter har fokusert på den store forskjellen mellom finansielle midler og markedet ellers, sier Kostin til CNBC.

– De fleste profesjonelle investorene har blitt lamslått av hvor langt BNP har falt i verden, mens markedene samtidig har økt med 36 prosent siden bunnen.

20 prosent fall

Til tross for den nylige oppturen på børsene og økning i oljeprisen, er Goldman Sachs bearish på energi. De sier at motvinden mot olje ikke vil endre seg snarlig. 

Banken forventer også et fall på opp mot 20 prosent i brentoljepris om ikke lenge.

Techaksjene, derimot, ser ut til å utkonkurrere, ifølge Kostin. Nasdaq har kommet seg forbi toppen før coronakrisen slo til, og viser ingen tegn på å stoppe.

– Samtidig som at markedet falt ble techsektoren støttet av sterke balanser og høy likviditet, sier Kostin.