Pareto Securities forteller investorer om verdens første grønne gigant

Meglerhuset siterer selveste Julius Cæsar: Jeg kom, jeg så, jeg seiret.

I VINDEN: Ørsted er en stor aktør i markedet for vindparker. Denne er utenfor Storbritannias kyst. Foto: Ørsted
Aksjeanalyse

Pareto Securities har startet dekning på det danske energiselskapet Ørsted, tidligere kjent som Dong Energy.

Konklusjonen på rapporten, med overskriften «Veni, Vidi, Vici», er en kjøpsanbefaling og et kursmål på 900 danske kroner.

«Ørsted ligger an til å bli verdens første grønne gigant og vil oppleve høy lønnsom vekst fremover», konkluderer Pareto Securities.

Ørsted utvikler, bygger, eier og driver offshore vindparker, hvor selskapet har vært en pioner og sikret en global markedsandel på 30 prosent. Basert på dagens aksjekurs på 766 kroner verdsettes Ørsted til nesten 322 milliarder danske kroner.

Klare konkurransefortrinn

Analytikerne mener selskapet har klare konkurransefortrinn i forhold til mange konkurrenter og utelukker ikke at aksjen kan løftes over 1.000 danske kroner de neste årene da vekst og lønnsomhet fort kan overgå forventningene.

Med den forventede veksten i offshore vindindustri, både i eksisterende og nye markeder, forventer analytikerne at Ørsted vil gripe muligheten og utnytte sin posisjon som global leder til å tilføre ytterligere verdi i årene som kommer.

Pareto Securities mener nedsiden bør være noe begrenset da tallknuserne anslår at den nåværende porteføljen alene kan støtte en aksjekurs på 820 danske kroner (neddiskontert tilbake til i dag) basert på et årlig utbytte på fem prosent fra 2025 når dagens portefølje av tildelte prosjekter er i produksjon.

pareto securities
ørsted
breaking
Nyheter
Børs
Aksjeanalyse