Stalltips fra meglerhus 11 dager før tallene kommer

SpareBank 1 Markets tror det blir et kvartal der tapene vil prege DNBs kvartalsrapport.

MILLIARDTAP: Analytiker Nils Christian Øyen i SpareBank 1 Markets er spesielt spent på DNBs avsetninger innen offshore. Foto: Eivind Yggeseth
Aksjeanalyse

13. juli presenterer DNB sine kvartalstall. Analytikere TDN Direkt har snakket med tror hovedfokuset vil være på tapsavsetninger og guiding knyttet til dette. Utviklingen i rentenettoen og kjernekapitaldekningen vil også få oppmerksomhet.

Offshore

– Det blir enda et kvartal der tapene vil prege rapporten, og vi er spesielt spente på avsetningene innen offshore. Vi mener det er behov for ytterligere avsetninger innen olje og offshore og dette vil nok prege andrekvartalsrapporten, sier analytiker Nils Christian Øyen i SpareBank 1 Markets til TDN Direkt.

Han tror DNB vil sette av 4,8 milliarder i fremtidige lånetap i andre kvartal.

Lånetap

Flere meglerhus har den siste tiden nedjustert sine estimater for lånetap i DNB.

– Jeg tror på lavere tap enn jeg gjorde for noen måneder siden. Staten har vist en stor vilje til å plukke opp regningen. Mye som kunne blitt tap i bankene blir i stedet kortsiktige kostnader for staten, sier Pareto-analytiker Vegard Toverud til TDN Direkt.

Renteinntekter

Analytikerne tror også at at netto renteinntekter har fått seg en smell i andre kvartal.

– Rentenettoen vil bli svak dette kvartalet, og vi venter at den vil falle med rundt 10 prosent siden forrige kvartal, avslutter Øyen.

På Oslo Børs omsettes DNB-aksjen for 130,95 kroner, ned 0,6 prosent. Det betyr at aksjen har falt 1,0 prosent den siste måneden mens den er ned 20,2 prosent hittil i år.

dnb
sparebank 1 markets
pareto
breaking
Nyheter
Børs
Aksjeanalyse