Anbefaler salg av onsdagens børsrakett

Analytiker Christoffer Wang Bjørnsen venter kursfall i Atea fremover.

SELG: Analytiker Christoffer Wang Bjørnsen ser ikke for seg kursoppgang i Atea. Foto: Stig B.Fiksdal
Aksjeanalyse

Etter børsens stengetid tirsdag var ledelsen i Atea ute med en oppdatering på den økonomiske utviklingen i 2. kvartal. Inntektene beløp seg til 10,6 milliarder kroner, 12 prosent høyere enn på samme tid i fjor, mens driftsresultatet økte med 51 prosent til 220 millioner kroner.

Det er de beste tallene i et slikt kvartal noensinne, ifølge selskapet. Nyheten førte til at aksjen hoppet 9,5 prosent til 105,60 kroner i onsdagens handel.

Selg

Analytiker Christoffer Wang Bjørnsen i DNB Markets har reagert med å sende ut en ny salgsanbefaling på Atea. «Selg på gode nyheter», er dommen.

Samtidig velger han å heve kursmålet fra 83 til 88 kroner.

Wang Bjørnsen jekker opp EBIT-estimatene etter oppdateringen fra Atea men er fortsatt skeptisk til hvordan selskapet vil gjøre det i andre halvår 2020. Han mener det er uklart hvor mye «medvind» selskapet har fått fra den såkalte hjemmekontoretterspørselen i 2. kvartal.

Han mener også at det er usikkerhet forbundet med selskapets utbyttebetalinger.

Analytikeren tror derimot ytterligere kostnadsreduksjoner vil gjøre at Ateas danske avdeling kan vise til lønnsomhet i 2021, og ikke i 2022 som tidligere antatt.