KjøpLogg inn

Rare dager i aksjemarkedet – dårlige nyheter oppleves som gode

Mange investorer håper dårlige nyheter fører til økt økonomisk stimulanse.

Publisert 9. juli 2020 kl. 13.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
RARE DAGER I AKSJEMARKEDET: Det er ikke alltid kart og terreng stemmer. Foto: AP

Onsdag endte Nasdaq-indeksen nok en gang i ny all-time high. Senioranalytiker i Swissquote Bank, Ipek Ozkardeskaya, minner om at aksjemarkedene i økende grad velger å se bort fra de underliggende økonomiske realitetene.

Store amerikanske selskaper fortsetter å gjøre det bra i aksjemarkedet på forventningen om økt økonomisk stimulanse. Mange mener Federal Reserve (Fed) ikke har noe annet valg enn å øke støtten på grunn av risikoen for hvordan coronaviruset kan påvirke økonomien.

Antall infeksjoner i USA har som kjent toppet tre millioner. Tirsdag ble det registrert rekordhøye smittetall med 60.000 nye tilfeller på kun én dag, ifølge CNBC.

«Verdisettingen er nå sterkt drevet av stimulanseforventninger. Dårlige nyheter oppleves som gode på håp om økt stimuli og bidrar til rallyet, i alle fall i store amerikanske aksjer», skriver Swissquote-analytikeren i en oppdatering.

Hun mener vissheten om at penger vil fortsette å strømme inn i finansmarkedene, gir mindre bekymringer for investorene.