<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Europa utkonkurrerer Oslo – her er aksjene du bør satse på

Analytikerne kommer med sine anbefalinger i Europa.

Publisert 14. juli 2020
Oppdatert 14. juli 2020
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 402 ord
VINNER: Europa-børsene utkonkurrerer Oslo Børs. Her er analytikernes beste tips. Foto: Dreamstime

Europeiske aksjer har ikke erfart den samme veksten som de amerikanske, men analytikere og investorer mener det er flere unike muligheter for å gjøre gode investeringer også her.

Den europeiske indeksen Stoxx 600 har klatret nesten 32 prosent siden bunnpunktet i mars, men er fremdeles ned 12 prosent siden nyttår. S&P 500 i USA er til sammenligning opp 42 prosent i samme periode.

Oslo Børs har gjort det noe dårligere og er ned 11,8 prosent siden nyttår. Oslo-børsen har imidlertid klatret 29,3 prosent siden bunnen i mars.

Det faktum at Europa-børsene utkonkurrerer Oslo Børs gjør det aktuelt å kikke på hvilke aksjer i Europa det er verdt å satse på.

Åpenbar mulighet

Teknologi er en åpenbar investeringsmulighet. I Europa er mulighetene mange også i dette segmentet.

– Teknologiaksjer utgjør størsteparten av eksponeringen i vår portefølje, sier Marcus Morris-Eyton, porteføljesjef i Allianz Global Investors European Equities.

To software-selskap som får kjøpsanbefaling av Morris-Eyton er tyske SAP, og franske Dassault Systemes. Aksjene er opp henholdsvis 9,3 og 3,6 prosent hittil i år. Dassault hadde imidlertid en bratt kurve oppover like før coronakrisen slo inn.

– Selskapene vil være i medvind i lang tid fremover, mener analytikeren.

Bærekraftige investeringer

Martin Todd, porteføljesjef i Federated Hermes, mener at coronakrisen også har akselerert trenden med å investere i bærekraftige aksjer.

– Folk bryr seg mer om miljøet og sosiale forskjeller etter krisen. Fokuset rettes mot hvordan bedrifter har opptrådt i krisen, hva gjelder behandling av ansatte og kunder, sier Todd.

Han nevner det irske byggselskapet Kingspan Group som et godt selskap å investere i. Kingspan produserer isolasjon for bygninger, og har dermed en «meget grønn historie når det gjelder å redusere karbonfotavtrykket», sier Todd. 

Aksjen er hittil opp 11,8 prosent i år, men hadde en virkelig positiv utvikling i månedene før corona.

Diversifisering 

Tom Stevenson, investeringsdirektør i Fidelity Personal Investing, mener at Europa er det beste stedet å investere i bærekraftige selskaper. 

Han understreker også hvor diversifisert de europeiske selskapene er i sine handelsforbindelser.

– To tredeler av amerikanske selskaper foretar handlene sine i eget land. Bare én av tre europeiske selskapers inntekt kommer fra markedet i hjemlandet, sier Stevenson, og understreker «viktigheten av diversifisering i en usikker verden».

Selv om europeiske aksjer ikke er billigere enn noe annet sted, mener Stevenson at verdsettelsen er rimelig. 

– De er på linje med Japan, men med mer verdi enn aksjene i USA.