– Ingen nyheter støtter den positive stemningen på børsen

Swissquote Bank etterlyser flere gode nyheter i markedet.

WALL STREET: De gode nyhetene står ikke i kø. Foto: AP
Aksjeanalyse

Mandag var det blandet stemning på Wall Street, hvor den indstritunge Dow Jones stengte opp 1,3 prosent til 27.791,14 poeng. S&P 500 steg 0,3 prosent, mens teknologitunge Nasdaq falt 0,4 prosent.

Tirsdag har Nikkei 225-indeken i Japan gått opp 1,9 prosent, Hang Seng-indeksen i Hongkong klatret 2,2 prosent mens Shanghai Composite-indeksen i Kina falt 1,2 prosent.

Hvor er de gode nyhetene?

«Det er ingen spesifikke nyheter som støtter den nåværende positive markedsstemningen», skriver senioranalytiker Ipek Ozkardeskaya i en oppdatering fra Swissquote Bank.

Hun minner om at amerikanske politikere sliter med å bli enige om en ny finanspolitisk pakke samtidig som antall Covid-19-tilfeller på verdensbasis har passert 20 millioner.

Likevel lever investorene gjerne med de økende globale smittetilfellene så lenge de ikke utløser en ny runde med strenge tiltak hvor bevegelsesfriheten innskrenkes, slår analytikeren fast.

USA/Kina

DNB Markets er også tydelig på at det politiske bakteppet i USA er noe blandet.

Forhandlingene mellom demokratene og republikanerne om en ny finanspolitisk pakke har strandet samtidig som det knytter seg usikkerhet til det planlagte møtet mellom USA og Kina på lørdag, der fase 1 av handelsavtalen skal evalueres.

«Kina har så langt ikke økt sin import av amerikanske produkter, for eksempel soya, i tråd med det som lå i avtalen, som Trump påpekte i går», skriver Knut A. Magnussen i en oppdatering fra DNB Markets.

Nyheter
Børs
Aksjeanalyse