Meglerhus sier kjøp – tirsdag kommer tallene

DNB Markets venter kursoppgang i Golden Ocean.

VENTER KURSOPPGANG: DNB Markets anbefaler kjøp av aksjer i Golden Ocean. Foto: Iván Kverme
Aksjeanalyse

Golden Ocean presenterer sine kvartalstall tirsdag 18. august. Selv om DNB Markets har lavere forventninger til inntjeningen enn markedet forøvrig, velger tallknuserne fredag å gjenta sin kjøpsanbefaling på aksjen.

Kursmålet settes til 50 kroner mens aksjen sluttet på 37,48 kroner torsdag. Det gir Golden Ocean en markedsverdi på nesten 5,4 milliarder kroner.

Meglerhusets Ebitda-estimat for kvartalet ligger på minus 1,3 millioner dollar, mot konsensus på 6,3 millioner dollar.

Både handelskonflikten med Kina, den reduserte jernmalmeksporten fra Brasil og de generelle effektene av virusutbruddet vil etter meglerhuset syn ha trukket ned resultatet for selskapet.

«Kombinasjonen av lav flåtevekst i markedet og økende fraktetterspørsel gjør imidlertid at vi likevel venter at kursen vil få drahjelp av stigende rater i tiden fremover», skriver DNB Markets.

Torsdag valgte Danske Bank Markets å nedgradere Golden Ocean fra en kjøpsanbefaling til en hold-anbefaling samtidig som kursmålet ble kuttet fra 40 til 39 kroner.

Golden Ocean Group Limited

  • Tørrlastrederi opprettet i 1996 og fusjonert med et annet Fredriksen-selskap, Knightsbridge, i 2015. 
  • Rederiet er registrert på Bermuda, men drives fra Oslo. 
  • Har en flåte på totalt 78 skip medregnet 11 innbefraktede fartøyer, hvor capesize-klassen er hovedfokuset med 46 skip i tillegg til 29 panamax- og 3 supra-/ultramaxskip. 
  • Kontrollert av John Fredriksen ­gjennom investeringsselskapet Hemen Holding.
  • Ulrik Uhrenfeldt Andersen ble konsernsjef i april 2020.
GOGL
dnb markets
Nyheter
Børs
Aksjeanalyse