Pareto: Her kan du doble pengene dine

– Vi synes det er imponerende av DNO, sier analytiker Tom Erik Kristiansen.

FÅR SKRYT AV PARETO: Meglerhuset venter kursoppgang for DNO-sjef Bjørn Dale fremover. Foto: Iván Kverme
Aksjeanalyse

Fredag morgen kunne DNO  fortelle at karbonlagring- og injeksjonsprosjektet under Tawke-lisensen i den kurdiske regionen i Irak har nådd en milepæl og injisert en milliard kubikkfot med gass.

Prosjektet er antatt å minske DNOs produksjonsutslipp med over 300.000 tonn CO2, noe som tilsvarer utslippene fra 150.000 biler.

Imponerende

Pareto Securities syns fredagens nyhet er positiv. Analytiker Tom Erik Kristiansen mener det er viktig at oljeselskapene tar et aktivt ansvar for å få ned utslippene og dette er et godt eksempel på det.

– Effektivt sett er 150.000 biler nå tatt av veien for å sette dette i perspektiv. Prosjektet har krevd investeringer på én milliard kroner og vi synes det er imponerende at DNO og Genel har opprettholdt fremdriften selv om de fleste andre aktiviteter har blitt redusert på grunn av den krevende situasjonen de siste månedene, sier Kristiansen til Finansavisen.

Fredag formiddag omsettes DNO-aksjen for 4,82 kroner, opp 1,9 prosent, noe som gir selskapet en markedsverdi på 4,7 milliarder kroner. 

DNO er et av selskapene som har blitt hardt straffet på Oslo Børs i 2020, med et kursfall på over 58 prosent hittil i år.

Ser en stor oppside

Pareto Securities venter solid kursoppgang i DNO-aksjen fremover.

– Vi har et kursmål på ni kroner, som er betydelig over dagens aksjekurs. Oljeproduksjon i Kurdistan er ikke øverst på investorers ønskeliste i dag, men det er ofte også da man kan gjøre de beste kjøpene. DNO er et selskap som i normale tider har høy lønnsomhet og en sterk kontantstrøm fra Kurdistan, sier Kristiansen.

– Hva vil være triggere for DNO-aksjen fremover?

– Den største driveren nå er helt klart oljeprisen. Husk også at produksjonen i Kurdistan har vært overraskende sterk i det siste, avslutter Kristiansen.

dno
pareto securities
tom erik kristiansen
Nyheter
Børs
Aksjeanalyse