Begeistret analytiker venter kraftig kursoppgang

– Kahoot har vært min absolutte top pick i år, sier analytiker Henriette Trondsen. Tirsdag suser aksjen til værs etter en ny oppdatering.

KJØP: Analytiker Henriette Trondsen har lenge vært begeistret for Kahoot. Foto: Iván Kverme
Aksjeanalyse

Tirsdag morgen informerte Kahoot  at selskapet har innfridd sin guiding for året om en dobling av antallet betalte abonnement til 340.000. Selskapet har nå 21 millioner aktive kontoer.

Kahoot hever dermed sine forventninger for tredje kvartal, og venter nå 350.000 betalende abonnenter innen utgangen av perioden.

Nyheten blir godt mottatt i aksjemarkedet. Tirsdag formiddag stiger aksjen 8,4 prosent til 41,45 kroner på Merkur Market.

Top pick

– Kahoot har vært min absolutte top pick i år, og selskapet øker nå tredjekvartalsguidingen over det jeg og markedet forventet, sier Henriette Trondsen, analytiker i Arctic Securities, til Finansavisen.

Hun trekker også frem Nordic Semiconductor  og Crayon  som gode kjøpskandidater.

– Nå har Kahoot 340.000 betalende brukere og venter 350.000 i slutten av kvartalet. For året som helhet har de tidligere guidet 340.000 så dette er en all-time-high-vekst i antall betalende brukere, sier Trondsen.

Hun mener en avventende guiding etter andrekvartalsrapporten fikk mange investorer til å tvile på veksten. I tredje kvartal ventet Trondsen inntekter på 10,1 millioner dollar, mens guidingen lå på 9,6 millioner dollar. Nå viser det seg at selskapet guider inntekter på 10,6 millioner dollar.

Vil heve kursmålet

Analytikeren er tydelig på at Kahoot-teamet leverer bedre enn ventet hvert kvartal, samtidig som veksten er lønnsom. Nå vil hun øke både estimatene og kursmålet. Arctic Securities har tidligere operert med et kursmål på 60 kroner.

– Hvor mye vil du øke kursmålet?

– På grunn av interne regler må jeg ut med en ny rapport før jeg kan si noe om hvor mye kursmålet økes, sier Trondsen.

– Kahoot har flere produktlanseringer som også burde støtte sterke inntekter i fjerde kvartal, som jeg venter blir marginalt bedre enn tredje kvartal. I tillegg kommer aksjen på hovedlisten neste år. Kahoot vil fortsatt være en av mine top pick innen tech- og telekomsektoren, avslutter Trondsen.

Kahoot vil oppdatere sin guiding for hele 2020 når tredjekvartalstallene legges frem.

kahoot
KAHOOT-ME
henriette trondsen
arctic securities
Nyheter
Børs
Aksjeanalyse