<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets: Venter fortsatt stø kurs

Analytikerne ser ikke de helt store triggerne på kort sikt.

    Publisert 17. sep. 2020 kl. 09.07
    Oppdatert 17. sep. 2020 klokken 10.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 120 ord
    STØ KURS: Analytikerne i DNB Markets ser ikke de helt store triggerne på kort sikt for Kongsberg Gruppen, med Geir Håøy i spissen, men «venter en fortsatt stø kurs fremover». Foto: Eivind Yggeseth

    Siden inngangen av året har estimatene for Kongsberg Gruppens   inntjening i 2021 kommet ned fra rundt 10 kroner pr. aksje til rundt 8,50 kroner pr. aksje. 

    «Estimatene er i hovedsak redusert som en følge av lavere forventninger til Kongsberg Maritime, mens utsiktene for forsvarsvirksomheten er mer uendret», heter det i en oppdatering fra DNB Markets torsdag.

    På tross av lavere estimater har kursen relativt sett vært stabil det siste året. Verdsettelsen stengte onsdag på 134 kroner pr. aksje.

    Analytikerne i meglerhuset ser ikke de helt store triggerne på kort sikt, men «venter en fortsatt stø kurs fremover», og har en hold-anbefaling på aksjen med et kursmål på 150 kroner pr. aksje.

    Kongsberg Gruppen har det seneste året steget 8,0 prosent på Oslo Børs.