Meglerhus kliner til og mangedobler kursmålet på Quantafuel

SpareBank 1 Markets tror på kraftig kursoppgang i Quantafuel i tiden fremover.

OPTIMIST: Analytiker Jonas Meyer tror Quantafuel går gode tider i møte. Foto: Fotograf Ornelund
Aksjeanalyse

Det er ingen tvil om at Quantafuel  er i vinden for tiden. Med solide kursoppganger på høyt volum har aksjen fanget oppmerksomheten til stadig flere investorer.

Nå jekker SpareBank 1 Markets opp kursmålet fra 50 til 200 kroner samtidig som analytiker Jonas Meyer gjentar kjøpsanbefalingen.

– Vi har fått et bevis på at teknologien fungerer. Nå gjelder det å fokusere på vekst, sier Jonas Meyer til Finansavisen.

Fredag morgen omsettes aksjen for 69,70 kroner, opp 4,7 prosent, noe som gir selskapet en markedsverdi på nesten 8,8 milliarder kroner. Det betyr at aksjen har gått opp 111 prosent den siste måneden.

Lavere risiko

Analytikeren mener risikoen i investeringscaset har falt betydelig den siste måneden. Han er godt fornøyd med at det første anlegget har startet produksjon i Danmark og mener kvaliteten på det som produseres ligger godt innenfor forventet område for den tyske kjemigiganten BASF.

– Ved full produksjonskapasitet i Skive-anlegget kan vi motta tre lastebillass med totalt 60.000 kilo, som tilsvarer fire millioner plastposer. Det kan dermed transformeres til 48.000 kilo med flytende væske, sa Kjetil Bøhn, adm. direktør i Quantafuel, tidligere denne uken.

Jonas Meyer minner om at Quantafuel har hentet flere hundre millioner kroner i frisk kapital, noe som gir selskapet en en sterk balanse.

Viktig med vekst

Fremover vil investeringscaset dreie seg om vekst. Quantafuel sikter mot å ha seks anlegg i drift innen 2023, og hvis vi antar 50 prosent eierskap tilsvarer den nåværende aksjekursen på 66 kroner en P/E på 6,4x, skriver analytikeren i analysen.

– Det handler om å «rulle ut» veksten for å tjene penger og realisere de verdiene som ligger i selskapet. Husk at fabrikkene skal bygges sammen med Vitol, som er verdens største oljetrader, BASF, som er et av verdens største petrokjemiske selskap, og Kirkbi, som er eieren av Lego, sier Meyer til Finansavisen.

Analytikeren beskriver aksjen som veldig attraktiv gitt selskapets raske vekstmuligheter med god økonomi, proprietær teknologi, ESG-profil og tre strategiske partnere i verdensklasse.

SpareBank 1 Markets er ikke alene om å venter kursoppgang i aksjen. Pareto Securities valgte nylig å heve kursmålet på Quantafuel til 100 kroner.

quantafuel
qfuel-me
sparebank 1 markets
Nyheter
Børs
Aksjeanalyse