Sissener advarer: – De vil få en lang og smertefull død

Forvalter Jan Petter Sissener advarer mot flere aksjer på Oslo Børs.

OSLO BØRS: Jan Petter Sissener tror flere børsnoterte selskaper kan gå en tøff høst i møte. Foto: Iván Kverme
Aksjeanalyse

Høsten nærmer seg, noe som kan bety en turbulent og volatil periode i aksjemarkedet. Jan Petter Sissener advarer mot flere selskaper som driver innen oljesektoren, det være seg rigg eller supply. Han tror Seadrill  vil få det tøft fremover. Selskapet har gjeld som forfaller og må refinansiere en gang til. 

Grønt og vakkert

– Det er veldig vanskelig å få tak i penger til oljebaserte investeringer. Alt skal være så grønt og vakkert, sier Sissener til Finansavisen.

Han anbefaler også investorer å holde seg langt unna supplysektoren.

– Selskaper som Dof  , Solstad  og Havila  vil få en lang og smertefull død. Der blir det ikke mye penger igjen til aksjonærene. Det gjelder hele sektoren, sier Sissener.

Når det gjelder den generelle utviklingen i aksjemarkedet er han, tradisjonen tro, en optimist, selv om Oslo Børs er ned rundt 10 prosent hittil i år.

– Vi er fremdeles relativt optimistiske til markedet, men jeg synes det er mange varsellamper som blinker, særlig alle IPO-ene av hel- og halvgrønne selskaper som skal på Merkur-børsen. Det ble hevdet spøkefullt av Kjell Inge Røkke på Pareto-konferansen at jo lavere omsetning jo høyere børsverdi, sier forvalteren til Finansavisen.

Høy prising av Nel og Quantafuel

– Konseptaksjer, og dem er det mange av, kommer til å slite utover høsten om markedet blir urolig, sier Sissener.

– Hvilke aksjer tenker du på?

– Nel  er definitivt en slik aksje. Det betyr ikke at vi ikke tror på aksjen, men nå jager så mange investorer slike aksjer at prisingen blir veldig luftig. Om det viser seg at Nikola er svindel vil det få betydelig konsekvenser for Nel. Mye av den fremtidige inntjeningen har vært tuftet på nettopp Nikola, sier Sissener.

Forvalteren beskriver også Quantauel  , hvor aksjekursen er mangedoblet på kort tid, som en konseptaksje.

– Det er godt mulig at de lykkes frem i tid, men akkurat nå er de langt fra å ha resultater som forsvarer verdivurderingen. Vi har tro på selskapet i motsetning til Nel, som vi tror blir en marginal spiller. Det er dagens prising vi reagerer på, den er alt for høy, sier Sissener til Finansavisen.

Forvalteren ser ikke bare mørke skyer på himmelen.

– Mange av de største selskapene på børsen, eksempelvis DNB  , Telenor  og Equinor  er moderat priset, gitt et nullrentescenario, avslutter Sissener.

jan petter sissener
seadrill
sdrl
dof
solstad offshore
soff
havila shipping
HAVI
kjell inge røkke
nel
quantafuel
qfuel-me
Nikola
dnb
telenor
TEL
equinor
eqnr
Nyheter
Børs
Aksjeanalyse