DNB Markets kutter både kursmål og anbefaling på Fredriksens tankrederi

HOLD: DNB Markets nedjusterer ifølge en analyse kursmålet på Frontline til 65 kroner, fra tidligere 70 kroner, og nedgraderer til hold fra tidligere en kjøpsanbefaling. Foto: Frontline Management
Aksjeanalyse

DNB Markets nedjusterer ifølge en analyse deres kursmål for Frontline  til 65 kroner, fra tidligere 70, og nedgraderer til hold fra tidligere en kjøpsanbefaling, skriver TDN Direkt.

Analytikerne i meglerhuset mener Frontlines avgjørelse om å holde tilbake utbytte var passende, men et forvarsel på hva som kan komme, da meglerhuset ser at motvinden i markedet vil fortsette godt inn i 2021.

DNB Markets har på bakgrunn av tredjekvartalsrapporten onsdag kuttet deres ebitda-estimat for 2020 med 4 prosent, men oppjustert estimatet for 2021 og 2022 med henholdsvis 2 og 1 prosent, skriver nyhetsbyrået.

Det seneste året har aksjen falt 30 prosent på Oslo Børs.

Hvor var utbyttet?

Både analytikere og investorer fikk hakeslipp da de åpnet kvartalsrapporten til John Fredriksens tankrederi Frontline onsdag.

– Jeg måtte gå gjennom rapporten en gang til for å se om jeg hadde oversett utbyttet. Det tror jeg var tilfelle for flere av oss analytikere, og sånn sett noe overraskende, sier analytiker Lukas Daul i ABG Sundal Collier til Finansavisen.