Spår høyere vekst i Europa enn i USA

Investeringsstrateg tror veksten i USA vil havne i skyggen av de fleste andre globale regionene i 2021. 

FESTEN OVER: For Jeff Bezos og Amazon, tror en investeringsstrateg.  Foto: Bloomberg
Aksjeanalyse

I et forskningsnotat sendt til CNBC, påpeker Bob Parker, investeringsstrateg hos Quilvest Wealth Management, at investorer vil begynne å fokusere på markeder og sektorer som vil hente seg inn raskt etter pandemien. 

– Vi er faktisk på et veldig interessant tidspunkt i markeder, hvor jeg tror at ikke-amerikanske markeder sannsynligvis de neste seks månedene til ni måneder vil overgå USA, sier Parker til CNBCs «Squawk Box Europe».

Parker mener investorene vil se etter markeder hvor vekstutsiktene er varige og verdsettelsene er mindre strukket. Han forventer at europeiske aksjer vil overgå USA, ledet an av markeder i Storbritannia, Spania og Italia. 

Tech underpresterer

Siden begynnelsen av november har Spanias IBEX 35-indeks steget med 24 prosent, mens Italias FTSE MIB er opp 21 prosent. 

Frem til november var mye av bevegelsene i markedene i år blitt drevet av amerikanske tech-aksjer. I løpet av den seneste måneden har imidlertid «tech-tunge»-markeder underprestert, ifølge Parker. 

I november er den «tech-tunge» Nasdaq opp 10 prosent, mens Dow Jones Industrial Average  har steget med rundt 13 prosent, viser tall fra Refinitiv Data. 

Ifølge CNBC utspiller det samme mønstret seg i Kina, hvor den teknologitunge CSI 300-indeksen har underprestert sammenlignet med andre asiatiske markeder. CSI 300 er opp 6 prosent siden begynnelsen av november, mens Hang Seng-indeksen i Hong Kong, som inneholder en større blanding av sektorer, er opp 10 prosent. 

aksjemarkedet
dow jones
nasdaq
csi 300
Nyheter
Børs
Aksjeanalyse