<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus anbefaler to aksjer før torsdagens nyheter

DNB Markets anbefaler kjøp av Norsk Hydro og Storebrand før kapitalmarkedsdagen denne uken.

Publisert 8. des. 2020 kl. 09.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 250 ord
KJØP: DNB Markets venter kursoppgang i Norsk Hydro og Storebrand. Foto: Iván Kverme

Både Norsk Hydro   og Storebrand   arrangerer torsdag denne uken sine kapitalmarkedsdager.

«Mens verdsettelsen av Hydro siden utgangen av oktober har løftet seg på stigende aluminiumspriser kan det se ut som investorene i Storebrand i samme periode har fått drahjelp av økende usikkerhet når det gjelder renteutviklingen fremover», skriver DNB Markets i en oppdatering.

Tross den siste tidens oppgang for Hydro mener meglerhuset at en inntjening basert på dagens aluminiumspris fremdeles ikke er reflektert i verdsettelsen.

Når det gjelder kapitalmarkedsdager har imidlertid selskapet ingen overbevisende statistikk for å overraske markedet på den positive siden. Ifølge meglerhuset har aksjen reagert ned 1-3 prosent hvert år siden 2010 ved tilsvarende anledninger.

DNB Markets tror ledelsen denne gangen holder seg tett opp til de oppdaterte målsettingene kommunisert ved tredjekvartalspresentasjonen, men ser mulighet for en positiv reaksjon på hva de eventuelt kan si om utbyttemulighetene fremover.

DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Hydro og opererer med et kursmål på 45 kroner.

Heller ikke når det gjelder Storebrand venter meglerhuset at ledelsen vil offentliggjøre endringer knyttet til målsettingen for selskapets nøkkelparameter når det gjelder aksjen, i dette tilfellet egenkapitalavkastning og solvency ratio.

Analytikerne tror ledelsen i Storebrand vil benytte anledningen til å fokusere på blant annet vekstmulighetene innen de mindre kapitalkrevende områdene, som forvaltningsaktiviteten, og på hvordan virksomheten vil bli påvirket av de nye ordningene for pensjonssparing.

En raskere renteoppgang enn ventet vil kunne tolkes positivt for aksjen.

DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Storeband og et kursmål på 75 kroner.