Barnier: Storbritannia klarer ikke å bevege seg

Brexit-forhandleren mener Storbritannia er for trege.

SJEFSFORHANDLER: Michel Barnier, Brexit-forhandler.  Foto: FRANCOIS WALSCHAERTS
Aktuell

- Klokken tikker stadig raskere om en endelig avklaring om det fremtidige forholdet mellom Storbritannia og EU. Likevel klarer ikke Storbritannia å bevege seg til tross for at de selv har satt en stram tidsplan, sa Michael Barnier, EUs sjef for Brexit-forhandlingene fredag, melder Reuters. 

Barnier mener Storbritannia må ta raskere beslutninger. 

- Storbritannia har innført en meget streng tidsplan og det er viktig at de følger opp raskt i en så viktig forhandling, sa Barnier på en nyhetskonferanse etter en ukes samtaler mellom Brüssel og London.

- De kan ikke sette veldig korte frister og samtidig ikke bevege seg. Visse temaer er viktige og tidssensitive for EU, fortsatte han. 

Storbritannia har en frist i juni for å forlenge overgangsperioden.

brexit
michael barnier