<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bezos er ikke lenger verdens rikeste

Onsdag har franskmannen Bernard Arnault tatt over plassen som verdens rikeste fra Jeff Bezos.

    Publisert 4. aug. 2021 kl. 13.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 246 ord
    RYKER NED: Jeff Bezos  har rykket ned til andreplass på Forbes liste over verdens rikeste til fordel for Bernard Arnault. Foto: AFP

    Amazon-grunnlegger Jeff Bezos har lenge tronet på toppen av Forbes liste over verdens rikeste mennesker, men har nå blitt overgått av franske Bernard Arnault.

    Bezos staret Amazon i 1994, og det har siden det utviklet seg til et av verdens mest verdifulle selskap. Aksjen falt imidlertid kraftig forrige uke da selskapet offentliggjorde tall for andrekvartal, noe som på én dag ga et nettotap på 123 milliarder kroner, ifølge E24.

    Bezos står i skrivende stund oppført med 194.4 milliarder dollar ifølge Forbes, og er dermed på andreplass over verdens rikeste mennesker. Til tross for forrige ukes fall har formuen til Bezos vokst i løpet av året, da Amazon-aksjen er opp 5,64 prosent så langt i år.

    Arnault på topp

    Mannen som nå troner på toppen av verdens rikeste er franske Bernard Arnault. 

    Arnault er største eier av LVMH-konsernet, som har en bred portefølje av luksusselskaper. Kjente merkevarer som Louis Vuitton, Tiffany & co, Moet, Hennessey og YSL eies av konsernet, sammen med flere titalls andre selskaper.

    Aksjen har vært en børsvinner så langt i år, og er opp over 36 prosent så langt. Med dette har Bernard Arnault en formue på svimlende 199.8 milliarder dollar.

    Videre på listen

    På tredjeplass på Forbes sin milliardær-liste finne vi Tesla-grunnlegger Elon Musk, med en formue på 184.4 milliarder dollar. Etterfulgt finner vi Bill Gates, og deretter Mark Zuckerberg.

    De ti rikeste menneskene i verden er vedlagt under.

    VERDENS TI RIKESTE

     
    Navn Formue (mrd.dollar) Kilde til velstand
    Bernard Arnault 199.8 LVMH
    Jeff bezos 194.4 Amazon
    Elon Musk 184.4 Tesla, SpaceX, PayPal
    Bill Gates 132.0 Microsoft
    Mark Zuckerberg 126.5 Facebook
    Larry Ellison 116.7 Oracle
    Larry Page 116.0 Google
    Sergey Brin 112.2 Google
    Warren Buffet 102.2 Investor
    Francoise Bettencourt 92.8 L'Oréal