<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er uheldig å ha i CVen

Hull i CV-en kan skape besvær i jobbsøkingen. Kun 15 prosent av virksomheter i Norge har ansatt noen med CV-hull det siste året, viser en ny undersøkelse.

    Publisert 1. nov. 2019 kl. 20.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 166 ord
    ANSETTELSE: Har du hull i CVen kan det bli vanskeligere å få jobben du ønsker deg. Foto: Dreamstime

    Undersøkelsen Virksomhetsbarometeret, gjennomført av Kompetanse Norge, undersøker norske virksomheters rekruttering og kompetansebehov.

    Det er i privat sektor det er færrest virksomheter som ansetter folk langvarig fravær fra arbeidslivet.

    ­­ – Funnene gir grunn til bekymring. Dette skjer i en tid med stor satsing på inkluderende arbeidsliv, men god vilje alene ikke er nok – det må også kunne lønne seg for bedriftene å drive aktivt med inkludering, sier fungerende direktør Anders Fremming Anderssen i Kompetanse Norge i en pressemelding.

    Næringsområder som helse- og sosialtjenester, offentlig administrasjon og forsvar er blant dem som har ansatt flest med CV-hull det siste året. 20 prosent av virksomhetene ansatte folk til tross for lengre fravær fra arbeidslivet.

    Virksomheter med lavest utdanningsnivå blant de ansatte ansetter flest med hull i CV-en, mens færre blir ansatt i yrker med høyt kompetansekrav.

    – Det er gledelig at arbeidsgivere i yrker som ikke krever mye formell kompetanse i større grad rekrutterer folk med hull i CV-en, men vi har en lang vei å gå i alle bransjer, sier Anderssen.

    (©NTB)