Talented vil koble utviklere og oppdragsgivere

Mange programvareutviklere blir nedringt av rekrutterere, og ender opp med å skru av telefonen. Nystartede Talented håper å ha funnet løsningen.

MATCHMAKERS: Svein Sørensen og Isaac Gray i Talented vil lokke utviklere ut på markedet igjen. Foto: Silje Sundt Kvadsheim

Dyktige utviklere er en svært ettertraktet gruppe. Men det er også et problem, fordi det er så mange som ønsker å tilby dem en jobb.

Det ønsker det nystartede selskapet Talented Norge å gjøre business på. Selskapet har nylig lansert et nettverk og en plattform der oppdragsgiver eller arbeidsgiver kan treffe prekvalifiserte kandidater, og dermed lykkes med å kapre ny arbeidskraft.

For disse kandidatene oppfattes dette som støy og manglende fagkunnskap
Svein Sørensen, Talented

Støy og mas

– Disse kandidatene får mange henvendelser ukentlig, fra mer eller mindre seriøse aktører, sier Svein Sørensen, daglig leder i Talented Norge.

– Ofte ringes det fra callsentre, som ikke engang aner hva de spør om. For disse kandidatene oppfattes dette som støy og manglende fagkunnskap, sier han.

Resultatet blir at IT-talentene slutter å ta telefonen.

– De lukker seg ute fra markedet, fordi det tar for mye tid.

Isaac Gray, som selv nylig kom fra en utviklerjobb, nikker.

– Dermed ender man opp med et marked som langt fra fungerer optimalt, sier Gray.

– Talentene flytter ikke på seg, fordi de ikke orker å orientere seg i alle tilbudene, mens mengden av ubesatte stillinger bare stiger.

Kandidaten først

Talented ønsker å snu prosessen på hodet, og Sørensen hevder at de er «på kandidatens lag».

– Vi setter seniorutviklerne og deres ønsker og behov først, sier han.

Kandidater som ønsker å knytte seg til nettverket, blir intervjuet og testet av Talented. Som medlemmer av nettverket kan de få tilbud om både oppdrag og stillinger fra bedrifter som Talented oppfatter som gode og seriøse aktører. Tilbudene blir lagt ut på en plattform, og kandidatene kan melde sin interesse.

Bak satsningen står Talented Finland, som ble etablert i 2016. Dette selskapet omsetter for 100 millioner kroner årlig, og er også hovedaksjonær i det norske selskapet, der de fire ansatte også har eierandeler.

I Norge er målsettingen 10 millioner i omsetning i 2020.

Sørensen lover at bare seriøse og gode oppdragsgivere får mulighet til å være samarbeidspartnere i plattformen.

– Men det må bety at dere vil måtte takke nei til en del oppdrag?

– Ja, vi vil måtte si at det er noen vi ikke har mulighet til å hjelpe. Det er en nødvendighet, sier Sørensen.

Stor konkurranse

Talented er langt fra alene i markedet.

– Hvem konkurrerer dere mot?

– Blant norske aktører er det nok Folq som er mest likt vårt konsept, men vi møter også konkurranse fra flere internasjonale plattformer. I tillegg konkurrerer vi mot de tradisjonelle bemanningsselskapene, som Academic Work og Experis.

Sørensen tror det vil dukke opp enda flere konkurrenter.

– Men det er det også plass til. Selv her på berget må vi være forberedt på økt konkurranse og større mobilitet, sier han.