Stig Berntzen headhuntet til ny headhunter

Daglig leder i hodejegerselskapet Korn Ferry, Stig Dahlgaard Berntzen, forlater selskapet til fordel for en jobb hos konkurrenten Russell Reynolds. 

NY JOBB: Stig Dahlgaard Berntzen går fra Korn Ferry til Russell Reynolds.  Foto: NTB Scanpix

Etter fem år i hodejegerselskapet Korn Ferry, hvorav det siste som daglig leder, forlater Stig Dahlgaard Berntzen selskapet. Hos konkurrenten Russell Reynolds Associates kommer han tilbake til gamle kjente, Dahlgaard Berntzen var nemlig med på å etablere Russell Reynolds i Norge i 2007. Nå får han en nyopprettet stilling som Managing Partner. 

Ryddeduo

Da Korn Ferry ansatte Stig Dahlgaard Berntzen og Mette Krogsrud i 2015 var det etter flere år med fall i omsetning og store underskudd. Mette Krogsrud fikk rollen som daglig leder, og 2018-regnskapet viste et solid overskudd. I januar i fjor ble det kjent at Mette Krogsrud skulle forlate selskapet til fordel for en gammel arbeidsgiver; hun ble konserndirektør for HR og corporate affairs i Schibsted. Dahlgaard Berntzen tok da over roret i Korn Ferry.

– Teamet og selskapet har evnet å erobre tilbake en betydelig andel av topplederrekrutteringene i norsk næringsliv, samt ikke minst å skape en betydelig vekst i rådgivning og styreevalueringsdelen i det tidligere Hay Group, som også er en del av Korn Ferry, sier Dahlgaard Berntzen.

De to selskapene fikk i 2019 et samlet driftsoverskudd på over 12 millioner kroner, av en omsetning på litt over 63 millioner.

Mer rådgivning

Korn Ferry kjøpte Hay Group i 2015, og i samme år kjøpte Russell Reynolds Amrop, og ble med en større aktør i hodejegermarkedet. Til tross for at det norske markedet ikke er så veldig stort, er det preget av mange små aktører.

– Markedet er veldig fragmentert, og vi vil nok se en polarisering fremover, tror Berntzen.

I Russell Reynolds tror han nå på vekst innenfor styrerekruttering og rådgivning.

– Jeg tror ikke at search-markedet vil stige så mye fremover, men at veksten vil komme innenfor rådgivning, vurdering og evaluering. Eller, som jeg pleier å si, kundene vil nok ikke først og fremst betale meg for å komme opp med navn, men for å vurdere om de er de rette kandidatene, sier han.

Ansvar i Norden

Berntzen, som selv er halvt dansk, får også ansvar for å rådgi klienter i Danmark.

– Jeg tror det blir nødvendig med mer samarbeid i Norden fremover, og at vi vil se en større flyt av ledere mellom landene. Bedriftene ønsker seg ledere som i det minste har nordisk erfaring, eller internasjonal erfaring.

– Det blir ofte sagt at lederlønningene i Norge er så lave sammenlignet med andre land. Blir det ikke da vanskelig å hente internasjonale ledere hit?

– Lønningene er riktignok lavere i Norge, men den totale livskvaliteten oppleves av mange som høyere, og det er det en del ledere vi henter ute som setter pris på, sier han.

Stig Dahlgaard Berntzen starter i stillingen i april.