Kandidater trekker seg, og prosesser blir satt på hold

Både nye oppdrag og kandidater forsvinner for hodejegere under coronakrisen. Men fortsatt ansettes mange – ved hjelp av videointervjuer.

MER FORSIKTIG: – Det er noen klienter som har satt prosesser på hold, og det er noen kandidater som er engstelige for å gjøre noen som helst endringer, sier Harald Kriglebotn i Russell Reynolds. Til høyre Per Inge Hjertaker i Headvisor. Foto: Iván Kverme
Arbeidsliv

– Vår oppgave er å bringe mennesker sammen, men alle tiltak nå handler om å holde mennesker fra hverandre. Så det er klart vi merker krisen, sier Lasse Virik, styreleder i Bønes Virik.

Færre nye oppdrag

Hodejegerne som jakter toppsjefer og styreledere til de største selskapene i Norge, og rekrutteringsselskapene som også finner kandidater til mellomlederstillinger og fagspesialister, opplever at flere prosesser er blitt satt på hold, og færre nye oppdrag kommer inn.

– Takk og lov at vi arbeider på et strategisk nivå, og har klienter som har et langsiktig perspektiv, sier Harald Kriglebotn, som leder Russell Reynolds Associates.

– De fleste store fortsetter som før, til tross for krisen. Små og mellomstore bedrifter derimot, er langt mer forsiktige nå, sier han.

Men i noen tilfeller settes bremsene på.

– Det er noen klienter som har satt prosesser på hold, og det er noen kandidater som er engstelige for å gjøre noen som helst endringer.

Det samme opplever Bendik Blindheim i Isco Group.

– Vi merker også at det er flere toppledere som synes det er fryktelig vanskelig å forlate virksomheten sin nå. De ønsker ikke å gå, når selskapet er i krise. Derfor ser vi flere kandidater som trekker seg nå enn tidligere, sier han.

FLERE TREKKER SEG: – Vi ser flere kandidater som trekker seg nå enn tidligere, sier Bendik N. Blindheim i Isco Group. Foto: Isco Group

Landet oppdraget

Da coronakrisen rammet, var Russell Reynolds midt i et av årets viktigste oppdrag: Jakten på den nye NBIM-sjefen.

Søkerlisten ble offentliggjort dagen før det første coronatilfellet ble oppdaget i Norge, mens det ble kjent at Nicolai Tangen var den utvalgte to uker etter at Norge mer eller mindre stengte ned.

– Vi ser at noen av oppdragene går saktere, noen signaliserer at de vil utsette prosessen, og noen ytterst få har terminert oppdraget for eksempel grunnet full stopp i egen virksomhet, sier Jenny Homme i Visindi.

– Men det er også positive bevegelser, vi får henvendelser og vi har fått nye oppdrag de seneste ukene. I tillegg har vi sendt mange tilbud som vi venter svar på, sier hun.

Alt på video

Alle selskapene gjennomfører nå sine oppdrag ved bruk av videointervjuer.

– Vi har stort sett klart å videreføre de oppdragene vi hadde inne da krisen rammet, selv om noe er blitt utsatt på grunn av manglende fremdrift, sier Knut Ole Tande i Backer Skeie.

– Vi har lært oss at det er mulig å gjennomføre gode møter og intervjuer på video. Vi er likevel bevisst på at klient og kandidat må møtes fysisk minimum en gang gjennom prosessen, sier han.

– Ingen av rekrutteringsprosessene er stoppet grunnet mangelen på fysiske møter, sier Bjørn Gjølme i Capus.

– Vi gjennomfører nå også alle våre internmøter på Microsoft Teams, og dette erstatter de aller fleste kundebesøk. Til og med finalepresentasjoner skjer på en digital plattform. Nordland fylkeskommune har fått bistand til å rekruttere sin nye ledergruppe. Grunnet karantenereglene var det ikke mulig å møtes fysisk, men vi har lykkes innen tidsfristen med å fullføre alle rekrutteringene i henhold til planen.

Mengden oppdrag varierer med stillingsnivå, men også med bransje.

– Vi merker spesielt i Stavanger at entreprenørmarkedet fortsatt har god aktivitet, og det er fortsatt etterspørsel etter nøkkelmedarbeidere til bransjen, sier Knut Hauge i Prime Executive.

Noen har permittert

Noen av hodejegerselskapene har permittert ansatte.

– Vi gikk veldig tidlig i beredskap. Alle ansatte, inkludert partnerne, har fått en gradert permittering eller lønnsreduksjon, sier Blindheim i Isco.

Også Visindi har satset på redusert lønn og kutt i kostnader.

Andre forsøker i det lengste å la være, men noen forsøker også å satse på nye ting.

– Vi har fokusert på aktivitet, og har for eksempel satt i gang webinar med aktuelle temaer, sier Tande i Backer Skeie.

– Vi tilbyr i tillegg rådgivning innen krise- og endringsledelse, sier Per Inge Hjertaker i Headvisor.