<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Anniken Hauglie ilegges karantene av Karantenenemnda

Tidligere arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie må vente til juli med å tiltre i jobben som administrerende direktør i Norsk olje og gass.

    Publisert 22. apr. 2020 kl. 21.12
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 163 ord
    KARANTENE: Anniken Hauglie må vente med å tiltre i sin nye stilling som administrerende direktør i Norsk olje og gass. Foto: NTB Scanpix

    I slutten av mars ble det kjent at Anniken Hauglie hadde fått jobb som administrerende direktør i Norsk olje og gass, etter at hun gikk av som arbeids- og sosialminister i slutten av januar.

    I begynnelsen av april bestemte Karantenenemnda at Hauglie ilegges en karantene på seks måneder fra hun gikk av som statsråd. Det betyr at hun ikke kan starte i jobben i Norsk olje og gass, eller ha kontakt med dem, før 24. juli.

    Karantenenemnda har samtidig bestemt at Ingvil Smines Tybring-Gjedde, som var samfunnssikkerhetsminister for Frp fram til partiet gikk ut av regjeringen, ilegges saksforbud i sin nye jobb som spesialrådgiver i Innovasjon Norge. Et saksforbud er et forbud mot å involvere seg i bestemte saker eller saksområder.

    – Du ilegges saksforbud i saker som sorterer under de områdene du hadde ansvaret for innenfor samfunnssikkerhet, herunder cybersikkerhet og saker som gjelder anskaffelser og byggeprosjekter innenfor Justis- og beredskapsdepartementets ansvarsområde, skriver Karantenenemnda.

    Saksforbudet varer i ett år fra Tybring-Gjedde gikk av som statsråd 24. januar.

    (©NTB)