<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er rådene til deg som står uten jobb

Richard Øverland i Manpower oppfordrer til å se til mindre bedrifter og gründere. 

Publisert 8. juli 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
ALT ER BEDRE ENN HULL: Richard Øverland sier det viktigste er å ikke ha gap i CV-en. Foto: ManpowerGroup

Mange bedrifter har kuttet tilbake på ansettelser etter coronakrisen hindret dem i å drifte på full kapasitet. Bemanningsselskapet Manpower har derfor gitt råd til nyutdannede som nå sliter med å komme inn i jobbmarkedet. 

– All erfaring er bedre enn å sitte hjemme, sier Regiondirektør i Manpower Østlandet, Richard Øverland. Han sier at man om mulig bør senke forventningene sine og undersøke vikariater og midlertidige stillinger, for å bygge CV og skaffe referanser. 

Se til mellomstore bedrifter og gründere

Manpower viser til at deres arbeidsmarkedsbarometer viser at arbeidsgivere med mer enn 250 ansatte er mest negative til å ansette. 

– De mellomstore bedriftene har vært mest positive til å ansette nye, hevder Øverland og legger til at gründerbedrifter også er et godt alternativ for å kunne få mer ansvar, tidligere. 

Et siste tips fra Øverland er å vurdere å fortsette studenttilværelsen. Det kan være sterk konkurranse i arbeidsmarkedet, og det kan være lurt å da heller investere i egen kompetanse gjennom utdanning.