<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

10 millioner amerikanere tror ikke de vil få tilbake jobben

48 prosent av de som har opplevd jobbtap på grunn av coronakrisen tror jobben er borte for godt.

    Publisert 24. juli 2020 kl. 15.28
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 182 ord
    FRYKTER Å STÅ UTEN JOBB: 10 millioner amerikanere frykter å ikke få tilbake jobben sin.  Foto: Linus Sundahl-Djerf

    Nesten halvparten av dem som har mistet jobben på grunn av koronakrisen i USA, tror nå at arbeidsplassen er borte for alltid og at de må finne en ny jobb.

    En måling nyhetsbyrået AP har fått utført viser hvilke forhåpninger amerikanske arbeidstakere har om å vende tilbake til arbeidslivet etter koronakrisen.

    I april svarte 78 prosent av de spurte og som var i en husholdning som hadde opplevd jobbtap på grunn av krisen, at de trodde dette ville være midlertidig. I en tilsvarende måling nå svarer imidlertid hele 47 prosent av de spurte at de tror at jobben er borte for godt eller at de ikke vil kunne vende tilbake til den.

    I rene tall innebærer dette at om lag 10 millioner arbeidstakere i USA regner med å måtte finne seg en ny arbeidstaker eller en ny jobb.

    Etter at økonomien og arbeidsmarkedet i mai og juni så ut til å ta seg opp igjen etter nedstengningen i mars, viser den imidlertid nå igjen tegn til å bremse opp og flere arbeidstakere søker støtteordninger som følge av at de er uten jobb på grunn av virusutbruddet.

    (©NTB)