Hodejegerne ned fra rekordnivå

Rekrutteringsselskapet Hodejegerne faller tilbake etter et sterkt år i 2018. 

NY DIMENSJON: Coronaviruset har gitt heldigitale rekrutteringsprosesser for Hodejegerne. Her styreleder Gro Møllerstad (t.v.) og adm. direktør Åsta Braathen. Foto: Hodejegerne
Arbeidsliv

– 2018 var et spesielt godt år. Vi skulle selvsagt gjerne sett slike tall i 2019 også, men alt i alt er vi tilfredse med resultatet, sier partner og adm. direktør i Hodejegerne, Åsta Braathen.

Rekrutteringsselskapet halverer driftresultatet sammenlignet med 2018. 

Fortsatt trøkk i markedet

– Hvordan er rekrutteringsmarkedet nå?

– For vår del har markedet vært overraskende bra, på tross av Covid-19. Vi har hatt et godt første halvår og opplevde at oppdragsgivere kom raskt på banen igjen etter nedstengningen i mars, svarer Braathen.

Hodejegerne rekrutterer toppledere, mellomledere, styremedlemmer og fagspesialister innen en rekke bransjer i offentlig og privat sektor, fremkommer det fra selskapets nettside. 

Savner fysiske møter

– Vi har selvsagt jobbet annerledes enn før, men både kandidater og oppdragsgivere har tatt endringene på strak arm. Zoom og Teams har fungert helt prima, forklarer Braathen. 

Likevel er hun spent på hvordan høsten blir med tanke på rekrutteringsprosesser.

– Videointervjuer vil aldri bli en fullgod erstatning for det personlige møtet, i alle fall i sluttfasen av en rekrutteringsprosess, sier hun. 

Hodejegerne hadde i snitt fire årsverk i 2019, og både Braathen og Møllerstad er partnere i rekrutteringsselskapet. Styreleder og adm. direktør har lik eierandel på 33 prosent av selskapet, mens HR-gruppen eier resten. 

Hodejegerne

(Mill. kr)20192018
Driftsinntekter7,49,1
Driftsresultat1,22,4
Resultat før skatt1,32,4
Resultat etter skatt1,01,9