Scandic vil kapre hjemmekontorflyktninger

Hotellkjeden Scandic kaster seg på coworking-bølgen, og vil leie ut arbeidsplasser på 270 hoteller. 

JOBB PÅ HOTELL: Nå kan også de som ikke er hotellansatte tilbringe arbeidsdagen på et Scandic-hotell.  Foto: Scandic Hotels
Arbeidsliv

De seneste årene har en rekke kontorfellesskap, eller coworking-sentre som de liker å kalle seg, dukket opp over hele landet. Der kan de som trenger å sitte et sted å jobbe leie seg en arbeidsplass, stort sett på månedsbasis. 

Mens markedet er preget av corona, og hotellbelegget forøvrig er lavt, kaster hotellkjeden Scandic seg inn i konkurransen. Nylig lanserte hotellkjeden muligheten for å leie en arbeidsplass for én dag, en uke eller en måned av gangen. 

Drop-in

– Det har vært en betydelig interesse og flere henvendelser både fra selskaper og privatpersoner etter lanseringen. Vi ser allerede at tilbudet blir benyttet både på større og mindre steder, og regner med enda flere vil få øynene opp for det, sier Asle Prestegard, fungerende adm. direktør for Scandic Norge.

Tilbudet er rettet mot drop-in-gjester og ansatte i større og mindre selskaper. 

– Det kan være et alternativ for de som ønsker et avbrekk fra hjemmekontoret, eller for selvstendig næringsdrivende som trenger et miljø og tilgang på fasiliteter, sier Prestegard. 

– Det kan også være et alternativ for de som er avhengig av kollektivtrafikk for å komme seg på jobb.

Ikke midlertidig

Ved i alt 270 hoteller i seks land er det mulig å leie et sted å jobbe. Men om arbeidsplassen er ved et skrivebord, eller i en lounge-sofa, varierer fra hotell til hotell. 

– Er dette et midlertidig coronatiltak, eller noe dere vil tilby permanent? 

– Dette er et konsept vi skal videreføre også etter covid-19. Med coworking-konseptet har vi tatt dette et steg videre og tilbyr både loungeplasser, stilleområder, internettilgang, kaffe og annen drikke, samt flere tilleggstjenester. 

scandic
Nyheter
Arbeidsliv
Karriere