Rune Bjerke til NHH

Tidligere toppsjef i DNB, Rune Bjerke, er ansatt i en nyopprettet stilling ved Norges Handelshøyskole.

FRA KVARTALSPRESENTASJON TIL FORELESNING: Rune Bjerke får et nytt publikum ved NHH. Foto: Jim Winslet
Arbeidsliv

1. september startet Rune Bjerke, tidligere konsernsjef i DNB, i en ny jobb.
Han er Norges Handelshøyskoles første «Adjunct Executive in Residence», som innebærer en 20 prosents stilling i en periode på nærmere tre år. Stillingen er lagt til Institutt for strategi og ledelse, og Bjerke skal holde forelesninger, delta i interne arbeidsgrupper og seminarer og delta i næringslivsrettede forskningsprosjekter.

Han vil blant annet holde gjesteforelesninger på bachelor- og masterprogrammene og på NHH Executive.

Lære bort

«Jeg gleder meg til å være i nærkontakt med et av Nordens fremste akademiske miljøer. Undervisning og aktive studentmiljøer har alltid gitt meg inspirasjon. Nå gleder jeg meg til å fortsette og lære, og forhåpentlig også lære litt bort fra et langt liv i næringslivet», uttaler Bjerke i en pressemelding.

Selv har han studert sosialøkonomi ved Universitetet i Oslo, og han har tatt en mastergrad ved Harvard University.

Rune Bjerke var konsernsjef i DNB fra 2006 til 2019. Nå har han styreverv blant annet i Norsk Hydro, Wallenius Wilhelmsen og Fremtind Forsikring. 

«Som toppsjef i DNB stod han i frontlinjen for endringsledelse i møte med store teknologiske gjennombrudd og sterk internasjonal konkurranse. Bjerke har en stor kompetanebank som studentene nå drar nytte av, og han er en sentral bidragsyter på flere av våre forskningsprosjekter», uttaler Øystein Thøgersen, rektor ved NHH. 

nhh
rune bjerke
øystein thøgersen
Nyheter
Utdannelse
Arbeidsliv
Karriere