Arbeidsledigheten øker

Tirsdag ble det registrert 5.900 flere arbeidsledige enn uken før, melder NAV.

Arbeidsliv

Tirsdag 2. februar er det registrert 207.300 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos NAV. Det er 5.900 flere enn forrige uke.

Det fremgår av en pressemelding fra NAV, melder TDN Direkt.

– Antall arbeidssøkere er nå tilbake på samme nivå som i starten av september. Det skyldes nye innstramminger i smitteverntiltak i november, starten av januar og nå sist i Oslo og store deler av Viken. Den siste uken har antallet arbeidssøkere hovedsakelig økt i Viken og Oslo, mens det har vært små endringer i resten av landet, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

127.300 personer er registrert som helt ledige hos NAV, ifølge foreløpige tall. Dette utgjør 4,5 prosent av arbeidsstyrken. Bruttoledigheten, som er summen av antallet helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, er på 142.500 personer. Det er en økning på 3.700 personer sammenlignet med forrige uke. Bruttoledigheten utgjør nå 5,0 prosent av arbeidsstyrken, skriver TDN.

I tillegg er 64.800 personer registrert som delvis arbeidsledige. Det er 2.200 flere enn forrige uke. Totalt er dermed 207.300 personer registrert som arbeidssøkere hos NAV, noe som utgjør 7,3 prosent av arbeidsstyrken.