Ingen streik i staten – partene har kommet til enighet

Akademikerne, LO Stat, Unio og YS er alle enige med staten i lønnsoppgjøret etter nesten 17 timer med mekling på overtid, opplyser Riksmekleren til NTB.

ENIGHET: Riksmekler Mats Wilhelm Ruland opplyser at det er enighet i statsoppgjøret. Foto: NTB
Arbeidsliv

Dermed unngår staten en streik blant sine ansatte. Over 3.500 medlemmer i de fire forbundene var med i streikeuttaket som ville blitt realisert fra fredag. Det ville rammet departementer, ulike statlige etater, universiteter og politiet.

Tidligere torsdag ble det enighet mellom KS og Oslo kommune på arbeidsgiversiden og Akademikerne, LO og YS på arbeidstakersiden, men tross mekling langt på overtid ble ingen av arbeidsgiverorganisasjonene enige med Unio. Over 7.500 Unio-organiserte er tatt ut i streik.