<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er selskapene nordmenn helst vil jobbe for

NRK er den mest populære arbeidsplassen foran Røkkes Aker BP og IT-konsulentselskapene Sopra Steria.

Publisert 8. juni 2021
Oppdatert 8. juni 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord
MEST POPULÆR: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen leder Norges mest populære arbeidsgiver. Her har han mottatt trofeet som viser at NRK ble stemt fram som Norges mest populære arbeidsgiver av adm. direktør Eivind Bøe (t.h.) i Randstad. Foto: Randstad

I en arbeidsmarkedsundersøkelse utført av HR- og rekrutteringsselskapet Randstad kommer det frem at NRK er den bedriften flest nordmenn vil jobbe for i landet. 

Dette er tredje gang Randstad gjennomfører en slik undersøkelse, og NRK har vært i toppsjiktet hvert eneste år.

Stor variasjon

Den øvrige listen viser stor variasjon av selskaper fra ulike bransjer. Mens fjorårets Randstad Employer Brand Research-undersøkelse var preget av virksomheter fra olje og gass, er nå både IT-bransjen, lakseoppdrett, reiseliv, samt store tradisjonelle selskaper som Norsk Hydro og Vinmonopolet å finne på topp 20-listen.

– Coronaåret har ikke bedret situasjonen på de områdene der kandidatmangelen har vært stor tidligere. IT-bransjen og helsesektorene er eksempler på fagområder der det fortsatt er svært krevende å rekruttere til. Dette har selvfølgelig bedriftene sett for mange år siden, og dermed er det å framstå som attraktiv for kandidatene viktigere enn noensinne, sier Eivind Bøe, adm. direktør i Randstad. 

Topp 20 selskaper nordmenn vil jobbe for

  1. NRK
  2. Aker BP
  3. Sopra Steria
  4. DNV
  5. ConocoPhillips
  6. Technip FMC
  7. Norsk Hydro
  8. Equinor
  9. Aker Solutions
  10. Schlumberger
  11. MOWI
  12. Vinmonopolet
  13. Tine
  14. Møller Mobility Group
  15. Scandic Hotels
  16. SAS
  17. Avinor
  18. TietoEVRY
  19. Kongsberg Gruppen
  20. Aibel
KILDE: Randstad

Mer lojale 

Selv om nordmenn har noen selskaper de heller vi jobbe i, viser undersøkelsen at de ansatte føler større lojalitet til arbeidsgiver enn noensinne. To av tre arbeidstagere svarer i undersøkelsen at de har fått økt lojalitet.

– Med tanke på at det er bedre økonomi i å beholde framfor å ansette nye er dette positivt, sier Bøe, samtidig som han ber arbeidsgiverne være våkne.

– Etter hvert som vi nærmer oss slutten på pandemien vil arbeidstagerne igjen se seg om etter nye utfordringer utenfor egen arbeidsplass. Vi i Randstad forventer rekordhøy aktivitet på jobbsøkermarkedet i løpet av de nærmeste månedene, sier han.