<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå kommer jobbene

Antallet utlyste stillinger øker kraftig på Finn.no, og innenfor IT og bygg og anlegg bugner det av ledige stillinger.

Publisert 3. aug. 2021
Oppdatert 5. aug. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 470 ord
MANGE MULIGHETER: Det er mange ledige IT-stillinger.  Foto: Dreamstime

Over 22.000 ledige stillinger ligger nå utlyst på Finn.no, og antallet øker hver dag ettersom mange kommer tilbake fra ferie. I løpet av morgentimene tirsdag, frem til klokken 13, var det registrert 1.450 nye utlyste stillinger fordelt på 685 annonser.  I snitt betyr det over 100 nye utlysninger i timen. 

Flest jobbmuligheter er det for dem som ser etter en jobb i bygg- og anleggssektoren. Her er det utlyst over 1.500 stillinger. Behovet er stort også innenfor helse og omsorg.

Svært mange muligheter er det dessuten innenfor IT. Her er det mer enn 1.000 ledige stillinger, i tillegg til at det er over 500 ledige stillinger i kategorien for programvare.

I januar var antallet utlyste ledige stillinger 17.000, og antallet ledige stillinger har økt i alle bransjer sammenlignet med januar. 

Antallet ledige stillinger på Finn.no etter bransje

Bank, finans og forsikring 430
Butikk og varehandel 985
Bygg og anlegg 1537
Forskning, utdanning og vitenskap 512
Helse og omsorg 1320
Håndverkstjenester 451
IT 1072
IT- programvare 540
Industri og produksjon 897
Konsulent og rådgivning 984
Kraft og energi 449
Offentlig administrasjon 939
Olje og gass 567
Transport og logistikk 538
Økonomi og regnskap 454
Finn.no

Ledigheten faller

Samtidig med at antallet ledige stillinger øker, faller antallet arbeidsledige. Ved utgangen av juli registrerte NAV 149.300 arbeidsledige, noe som utgjør 5,3 prosent av arbeidsstyrken. 39.800 av disse er permitterte, og utgjør dermed 1,4 prosent.

FÆRRE LEDIGE: Antallet arbeidsledige som får støtte av NAV fortsetter å falle. Foto: NTB

«Tallet på permitterte har gått kraftig ned de seneste månedene, og i juli var det rundt halvparten så mange permitterte som i mars», sa NAV-direktør Hans Christian Holte i en pressemelding nylig.

Nedgangen i tallet på helt arbeidsløse var, ikke overraskende, størst innenfor reiseliv og transport. Flest arbeidsledige i juli var det innenfor reiseliv og transport, med 6,6 prosent av arbeidsstyrken, mens ledigheten var lavest innenfor akademiske yrker, med 1,0 prosent.

Arbeidsledigheten er høyest i aldersgruppen 30 til 39 år, med 4,1 prosent av arbeidsstyrken.

Mange søkere likevel

Men det at arbeidsledigheten er lavere betyr ikke nødvendigvis at kampen om ledige stillinger blir enkel. E24 omtalte nylig en undersøkelse nettverket Ung i Finans har gjennomført, som viste at hele 40 prosent av de yngste i finansbransjen ser etter en ny jobb.

Flere internasjonale undersøkelser, blant annet fra Microsoft og Prudential Financial, tyder også på at en høy andel vil søke seg til nye muligheter i arbeidsmarkedet når pandemien har lagt seg.

Tidligere i sommer gjennomførte Manpower en undersøkelse som viste at 30 prosent av arbeidsgiverne ville ansatte flere i årets tredje kvartal, mens 15 prosent ville nedbemanne.

Størst jobbvekst ventet selskapene innenfor finans- og forretningstjenester.