<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Techgigant hever lønningene i stramt arbeidsmarked

Tirsdag ble det kjent at Amazon hever lønningene for 125.000 nye arbeidere.

    Publisert 14. sep. 2021 kl. 21.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 195 ord
    LØNN: Amazon har vedtatt å øke lønningene for 120.000 nye ansatte. Foto: Ross D. Franklin

    Techgiganten Amazon har vedtatt å øke lønningene fra 15 til 18 dollar for 125.000 nye ansatte. I tillegg introduserer de en ny bonusordning på opptil 3.000 dollar på enkelte lokasjoner.

    I tillegg til å betale de nye arbeiderne opptil 22,5 dollar per time, vil de også gi heltidsansatte helse- og tannhelseforsikring, samt opptil 20 ukers betalt fødselspermisjon. Dette kommer etter at selskapet forrige uke annonserte at de vil bidra til å betale utdanning til 750.000 arbeidere.


    Stramt arbeidsmarked

    Lønnsøkningen kommer etter at flere steder i USA opplever knapphet på arbeidskraft som følge av coronapandemien.

    Den nye minimumslønnen på 18 dollar vil kun gjelde for stedene der selskapet sliter med å tiltrekke seg nok arbeidstakere. Alle andre steder vil de fortsette med en minimumslønn på 15 dollar.

    – Med pandemisituasjonen ser vi lite tilbud av arbeidskraft enkelte steder, og vi må være sikre på at vi er konkurransedyktige i disse områdene, skriver visepresident for leveringstjenester David Bozeman. 

    Andre selskaper har også økt lønningene som følge av at det estimeres å være tre millioner færre arbeidstakere i den aktive arbeidsstyrken i USA.