<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Alle uvaksinerte får én uke – hvis ikke får de sparken

Citigroup-topp Jane Fraser kjører en beinhard linje for å få alle sine ansatte vaksinert.

    Publisert 8. jan. 2022 kl. 11.11
    Oppdatert 9. jan. 2022 klokken 12.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 185 ord
    HARD LINJE: Jane Fraser, konsernsjef i Citigroup, kjører en beinhard linje. Foto: Bloomberg

    Alle ansatte i Citigroup i USA som ikke er vaksinert mot coronaviruset innen 14. januar vil bli suspendert uten lønn og får sparken i slutten av måneden, ifølge CNBC.

    Banken annonserte planen om å innføre nye vaksineregler i oktober, og nå blir planene virkelighet. Storbanken blir dermed den første aktøren på Wall Street som gjennomfører den harde linjen.

    Andre banker som Goldman Sachs, Morgan Stanley og JPMorgan Chase har bedt sine ansatte om å jobbe hjemmefra, men ingen har gått så langt som å gi ansatte sparken.

    Flere andre selskaper har imidlertid innført den såkalte no-jab, no-job-policyen – intet stikk, ingen jobb, fritt oversatt – deriblant Google og United Airlines. Sistnevnte ga 200 av sine 67.000 ansatte sparken i desember fordi de ikke lot seg vaksinere. 2.000 fikk godkjent unntak.

    Citigroup har imidlertid sagt at de vil vurdere enkelttilfeller for unntak på grunnlag av religiøse eller medisinske grunner.

    Mer enn 90 prosent av Citigroups ansatte har vaksinert seg og antallet stiger raskt.