KjøpLogg inn

NRK-ansatte kan tas ut i streik fra midnatt

Torsdag klokken 10.00 starter LO Stat mekling med Spekter for NTL og Creos medlemmer i NRK.

Publisert 30. juni 2022 kl. 09.21
Oppdatert 30. juni 2022 klokken 09.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 131 ord
KAN BLI STREIK: LO Stats nestleder Lise Olsen. Foto: Kristian Brustad

Det er streikefare i NRK fra midnatt dersom torsdagens lønnsforhandlinger ikke når frem. Flere ansatte er misfornøyd med det statseide selskapets lønnspolitikk. 

– Jeg har alltid tro på løsning, samtidig har denne saken utviklet seg over år. Det gjør meklingen mer komplisert og streikefaren større, sier Lise Olsen, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat.

NRK opererer med forskjellig lønnsberegning for forskjellige grupper av ansatte blir det krevende forhandlinger i meklingen, ifølge pressemeldingen.

– Noen av våre medlemmer blir hengende etter lønnsmessig på grunn an NRKs lønnspolitikk. Det kan vi ikke godta. Alle må bli verdsatt for jobben de gjør, uansett hvilken fagforening de velger å være medlem av, sier Fredrik Oftebro, nestleder i NTL.

Meklingsfristen er midnatt i dag 30. juni. Dersom partene ikke blir enig går 495 NRK-ansatte ut i streik fra arbeidstidens start 1. juli.

BerGenBio nedjusteres voldsomt av Lars Knudsen i Arctic Securities. Han nedjusterer fra tidligere 63 kroner til bare 27 kroner, men gjentar kjøp. Aksjen har falt og falt helt siden mai 2020 og er ned 75 prosent siden den gang. Kursen står nå i 11,25 kroner, så oppsiden er fremdeles markant på hele 140 prosent.